Gallito - pappaen til valpene

Rubi 11.10.08

Rubi og Miriam i valpekassa.

Rubis første lille valp

Rubi med sine to førstefødte. Her er hun veldig sliten og fortsatt full av valper. Resten så dagens lys på Jeløy Dyreklinikk.

Stolt mor kommet hjem fra "sykehuset" med 9 små valper

Se så mage fine farger det er på valpene. 5 brune, 2 svarte og 2 beige.

Valpene 1 døgn

Mamma er god å ha! Valp 1 døgn

Nam nam, pupp er godt! Noen tar seg også godt til rette:-)

Kose kose mamma bak øret

Gådighet? Neida, bare sulten!

Valpene 10 dager gamle

10 dager gamle og gode og mette

10 dager Vi er vel fine!

10 dager Blomstrende søskenkjærlighet

Bilde av lille "klumpen" 27.10.09

Klarer jeg å holde meg voken da. 27.10.08

Akuratt en håndfull 27.10.08

Deilig med søsken. 31.10.08

31.10.08

Nå får vi snart ikke plass alle sammen. 31.10.08

31.10.08

Sove er deilig 31.10.08

Her har vi begynt å stabbe rundt så vidt det er 31.10.08

Fram skal jeg, og da tramper jeg bare over noen søsken. 31.10.08

Se, jeg klarer å sitte. 31.10.08

Søt når jeg sover og. 31.10.08

Her koser vi oss med mat. 31.10.08

06.11.08 Her får vi prøve med litt mat. Selv om det er to matskåler vil vi alle spise fra den samme:-)

Titt titt. Nå klarer jeg å se utover den store fine stua hvor jeg etterhvert vil få lov til å leke 09.11.08

Etterhvert er teamarbeid tingen for å komme seg over hindringer

09.11.08

Å åå.., der er mamma. Skjønner ikke hvorfor hun ikke kan komme inn til oss? Kanskje hun er litt sliten

Den leken der så fin ut, men samtidig litt skummel.

Enda en som titter over

Valper 15.11.08

Miriam og en valp 15.11.08

Miriam gir valpene mat 15.11.08

Mamma er fotsatt god og trygg 15.11.08

Titt titt, her ligger jeg trygt på lur under sofaen

ÅÅÅ, tøffelen til Miriam er fin å bite i

Her var det mange fine ting å leke med

Papir er en artig ting, i alle fall å dra utover og bite opp i småbiter

Øre til mamma går det også ann å tygge på

Sove gjør vi fortsatt, og da slukner vi helt etter å spunnet rundt på stuegulvet

Her koser vi oss med Miriam. Hun er den som vi kan herje masse med:-)

To søtsnoser med "reserve mamma" i sofaen

Fanget til "pappa" er kos, men kun to sekunder av gangen:-)

Tiril er morsom å leke med, hun er neste på vår størrelse

Her har en liten en sovnet i litt nedoverbakke.

En kommende valpeeier som gleder seg veldig.

Tygge litt er deilig, i alle fall på mye hender:-)

En stolt "pappa" med Crespo

Christel med sin lille Crispar

Caspar med sine to "søsken"

Canto med sine tre "søsken"

Castor med "lille søster"

Chico med sine tre "søsken"

Castillo med sine tre "søsken"

"Pappaen" til Castillo

Chico sovende

Clara den 16.01.09, litt over 3 mnd gammel

Clara i skogen 13.10.08

Clara

Lano (Crespo Del Nuciero)

Chico Del Nuciero

Clara Del Nuciero

Canto Del Nuciero

Castor Del Nuciero (Pondus)

Castor Del Nuciero (Pondus)


Rubi (Gordrubif de Ubrique) og Gallito fikk valper 13.10.08
Gaillito er spansk multi champ. og 2. EURO-VINNER Barcelona 2004.  Rubi har også gjort det godt på utstillinger her i Norge og ble den 23. august norsk champion og har nå tittelen N UCH. 

Nedenfor ligger informasjon og bilder av Rubi og valpene.

02.10.08
Nå er Rubi drektig inn i sin 7. uke og er stor som et hus. Formen er på topp fortsatt, men hun begynner å merke at det ikke er så lett lenger å løpe like fort og at maven kommer i veien når hun skal trenge seg fram eller krabbe under soffabordet. Varmt synes hun også det er og det beste er å ligge på flisene i gangen. Siden hun ikke lenger får være ute i hundegården må hun ut og lufte seg til stadighet, særlig på kvelden. Om ikke så lenge begynner hun også å grave seg "hi", så vi må passe på hva hun driver med 🙂 

13.10.08
Nå er Rubi den stolte mor til 9 små valper. 7 hanner og 2 tisper. Fødselen var lang og tung og endte til slutt på Jeløy Dyreklinikk hvor de siste tre måtte tas med keisersnitt. Der var Rubi i gode hender og alt gikk til slutt bra. Nå er vi kommet hjem og Rubi er selvfølgelig veldig sliten, men morsfølelsen overgår alt, så fokuset er helt og holdet på de små som er pågående som bare det for å sikre seg litt pupp.  🙂

16.10.08
Nå har ting begynt å gå seg til, og Rubi slapper av og er en trygg god mor. Hun blir nå også med frivillig ut på tissetur, men skal inn til babyene sine så fort hun er ferdig. Valpene legger på seg det de skal, men det er noen som er helt klart mer glupske enn andre.  Jeg er like forundret hver gang vi har valper over hvor raskt de kravler rundt i valpekassa, legger Rubi seg i et annet hjørnet enn valpene er de alle på et blunk under buken på mamma. Hun tilfredstiller alle deres behov og er god og varm:-)

23.10.08
I dag er valpene 10 dager og alle er blitt noen små "pølser". De trives og vokser som de skal. Rubi har nå begynt å slappe av litt utenfor valpekassa når valpene er mette og sover, hun kommer da gjerne bort til sofaen for litt kos selv. Våkner de opp og har behov høres det godt, for det er ingenting i veien med  lungene deres, hyle kan de og de vet at det er det som skal til for at mamma kommer dem til unnsetning🙂.

31.10.08
Valpene har i løpet av denne uken åpnet øynene og beveger seg mye mer rundt i valpekassa. Det er fortsatt spising og soving som er hovedbeskjeftigelsen deres, men de har så vidt det er begynt å utforske litt. De er veldige ustøe, så det er utrolig gøy å se hvordan de stabber seg omkring og oppdager søsknene sine. I løpet av en uke nå skjer det mye, så vår hverdag blir nok etter hvert mer hektisk.  

09.11.08
Valpene er i morgen 4 uker, så nå er de bare halvveis for levering. Mange nye valpeeiere gleder seg veldig. I løpet av uken som har gått har det skjedd masse. Nå leker de og utforsker alt nytt. Lekene som de har fått er noe skumle, men det går fort over og som barn flest, vil de ikke dele 🙂 . Mat har de også så smått begynt å få, og det synes de er kjempe stas. Et par av valpene har også fått tenner, så nå blir det mye biting etter hvert. Kosing i sofakroken er også veldig stas, men det er slitsomt å være liten så i en god og varm armkrok slokner de fort:-)   


17.11.08
Her er det livlig for tiden. Valpene har vokst masse og er nå veldig opptatte med å være sammen med oss. Valpebingen begynner nå og bli for liten og det er sååå mye mere gøy å leke rundt i stua sammen Miriam. Biting gjør de til gangs og det merkes, for de har fått små sylskarpe tenner som skal prøves ut på alt. Mat skal de også ha, så kl 0600 hører vi et hylekor som forteller at nå er de sultne.  Lekene de har fått, er nå kjempe morsomme og de krangler om hvem som skal ha de. Ellers så er mamma Rubi en annen som får gjennomgå. Som den tålmodige mor hun er, så lar hun dem få holde på:-)

26.11.08
Nå er valpene blitt store og er overalt. De vil helst være sammen oss hele tiden, så en kan trygt si det blir litt jobb. De har i løpet av den siste uken  fått vært ute en 20 min hver dag. Første gangen var det veeeeldig skummelt. Nå er det kjempestas å være ute, og de farter etter de store som bare det. Ødelegge har de også blitt flinke til, så når man har ni stykker løpende rundt i stua må en følge ekstra nøye med. Lekene til Miriam er ekstra stas, så de må vi gjemme bort.

02.12.08
Nå er det under en uke til valpene kommer til nye hjem. De fleste skal til hjem på Østlandet, mens to stykker skal lenger unna å reise med fly. Vi har vært kjempeheldige og fått flotte hjem til alle sammen. Nå er det for tiden full action i valpebingen. Det går hett for seg til tider og noen ganger må Rubi inn for å ta noen som er litt vel voldsomme. Hun er en striks mor, så oppfører de seg ikke får det konsekvenser. De får hver dag komme ut, og det er kjempestas å løpe omkring i skogen. Det er så utrolig mye spennende der med masse fine pinner og gode lukter. Snø har de også fått oppleve, godt smakte det vist men det var veldig kaldt. Nå gleder de seg til å komme til nye familier hvor de kan utforske videre:-)   

Desember 2009
Den 12.12.08 dro den siste av valpene til nytt hjem. Alle har komme til flotte nye eiere og vi gleder oss til å følge deres utvikling:-)