Oceanwild Black Magic

Buster

Alma 11.04.10

Alma 11.04.10


Rasens opprinnelse og historie

Rasen kommer opprinnelig fra Tyskland og hunder som ligner Affenpinscher er registrert så langt tilbake som til det 15. og 16. århundre i kunst fra disse periodene.  Hundene av denne rasen ble første oppkalt etter det tyske navnet på "Zwergaffenpinscher" på slutten av det 17. århundre. Bokstavelig talt oversatt:

"Zwerg" som betyr "miniatyr" eller "liten"
"Affen" som betyr "ape"  og
 "pinscher" som
betyr "hund"

 

Hundene ble opprinnelig brukt til å holde gnagere ut av kjøkken, stall og fjøs. På denne tiden var hundene litt større og varierende i fargene svart, grått, melert, grå og tan, sort og tan, og rødt.

 

De mindre hundene innenfor rasen ble også brukt som selskapshunder eller ”toy-dog”. Affenpinscher antas å være den rasen som førte til utviklingen av ulike mindre raser i hele Europa for eksempel Brussels Griffon og miniatyr Schnauzer.

Personlighet

Affenpinscheren er en morsom liten krabat i hundeverdenen og kan oppfattes som en liten klovnehund.  Hvis du ønsker en liten familiehund som til tider er litt hyper, kan Affenpinsher være det du leter etter. De pleier å være energisk, nysgjerrig, like action, og er til tider ganske sta, men de liker å være en del av familien og er stolt av å være lojale medlemmer. 
 

Vår erfaring med Affenpischer

Rasen er en ordentlig hjerteknuser som vil være med på alt familien gjør. Vår lille Tiril har vokst opp med store hunder og barn og har blitt oppdratt på samme måte som våre andre "store" hunder. Hun har fått vært med på alt og hennes størrelse er ikke til noe hinder. Lange turer i ulendt terreng har bare vært gøy og vi har fortsatt til gode å se henne sliten. Tror nok Agility hadde vært noe for våre lille frøken, så vi får se om vi får prøvd henne på banen.

Vi angrer ikke et sekund på at vi fikk en ”stor” miniatur hund som ikke helt har skjønt at hun ikke er noen spansk vannhund.